top of page
Elk_præhospitalt.jpeg

Sikker forflytning af patienter i ambulancetjenesten

Mangar health´s oppustelige løftepuder (Camel og ELK) bruges af alle offentlige ambulancetjenester i Storbritannien. Brugen af løftepuderne i ambulancetjenesten har bredt sig markant de seneste år, og løftepuderne bruges nu også af brand- og ambulancetjenester i USA, Australien, Canada og mange dele af Europa.

 

Forflytninger og løft af patienter, er en regelmæssig del af arbejdsdagen for mange ambulancereddere. Den største risikofaktor for overbelastningsskader blandt ambulancereddere, er manuelle løft og forflytning af patienter. Her kan både Camel og Elk med fordel anvendes, når en patient skal forflyttes fra gulv til båre.

ELK-Safe-Patient-Lifting-Photo-painted-v

Produkternes alsidighed betyder, at de kan bruges i små rum, de kan bruges udendørs, de kan bruges til at flytte en patient ud fra en væg og med en sikker arbejdslast på op til 450 kg, kan udstyret også bruges til tunge patienter.

 

Brugen af løftepuder reducerer sandsynligheden for arbejdsskader, hvilket førte til en væsentlig reduktion i arbejds relaterede skader for South Western Ambulance i England. Inden for et år efter indførelsen af ​​ELK i samtlige ambulancer, var sygefraværet reduceret med 10%, hvilket sparede ambulancetjenesten næsten 3 mio. kr.

ELK

ELK er den mest anvendte løftepude indenfor det præhospitale, da den både kan bruges til at løfte en patient ligger på gulvet, til siddende stilling. Samtidig kan ELK også bruges til at forflytte en patient der er fikseret på spineboard eller scoopbåre.

 

Med en vægt på 3,6 kg er ELK nem at transportere, samtidigt er puden kompakt og passer derfor ind i skabe på ambulancer. Pumpeenheden kommer med et transportbeslag der lader pumpen via køretøjets 12 volt stik.

ELK har en løftehøjde på 56,5 cm og kan løfte patienter op til 450 kg

ELK.jpg
bottom of page